eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Jabłecznik Babci

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jabłecznik Babci. Polecam do kawy

Jabłecznik Babci Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłecznik Babci

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik Babci
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche

Podzielić na 2 części i wstawić do lodówki na 30 minut. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką

Połowę ciasta wyłożyć blachę położyć obrane ze skórki i starte na tarce jabłka, wierz posypać cynamonem i 2 łyżkami cukru

Przykryć drugą częścią ciasta

Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około 45 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Jabłecznik Babci
Etap 1