Sposób przygotowania:
Jabłecznik Babci
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche
Podzielić na 2 części i wstawić do lodówki na 30 minut. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
Połowę ciasta wyłożyć blachę położyć obrane ze skórki i starte na tarce jabłka, wierz posypać cynamonem i 2 łyżkami cukru
Przykryć drugą częścią ciasta
Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około 45 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Podzielić na 2 części i wstawić do lodówki na 30 minut. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
Połowę ciasta wyłożyć blachę położyć obrane ze skórki i starte na tarce jabłka, wierz posypać cynamonem i 2 łyżkami cukru
Przykryć drugą częścią ciasta
Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około 45 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Darth Vader
Oczywiście żartowałem, świetnie wygląda jabłecznik! :D
elzbieta8960