Sposób przygotowania:
Jabłecznik w kratkę
Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Jabłka obieramy i ucieramy na tarce. Następnie podsmażamy w garnku z łyzką cukru i odrobiną cynamonu. W międzyczasie podlewamy aby się nie przypaliły.
Uzyskaną masę układamy na kruchym cieście i częsć ciasta kruchego formujemy w paski i układamy na cieście.
Wypiekamy w 180 C około 50 minut
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Jabłka obieramy i ucieramy na tarce. Następnie podsmażamy w garnku z łyzką cukru i odrobiną cynamonu. W międzyczasie podlewamy aby się nie przypaliły.
Uzyskaną masę układamy na kruchym cieście i częsć ciasta kruchego formujemy w paski i układamy na cieście.
Wypiekamy w 180 C około 50 minut