Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Jabłecznik z budyniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto na kruchym cieście z jabłkami zalanymi budyniem. Ciasto jest bardzo smaczne i proste w wykonaniu.

Jabłecznik z budyniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłecznik z budyniem

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z budyniem
Ciasto: Mąkę mieszam z cukrem i proszkiem do pieczenia dodać jajka i margarynę zagnieść ciasto i podzielić na 2 części . Jedną część rozwałkować i przełożyć do blachy. Jabłka obrać i pokroić na większe plasterki , ułożyć na cieście i posypać cukrem pudrem. Budynie ugotować na mleku , dodać margarynę i zalać jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.Ciasto piec około 1 h w temp 175 stopniu.
Jabłecznik z budyniem
Mąkę mieszam z cukrem i proszkiem do pieczenia dodać jajka i margarynę zagnieść ciasto i podzielić na 2 części
Jabłecznik z budyniem
Jabłka obrać i pokroić na większe plasterki , ułożyć na cieście i posypać cukrem pudrem
Jabłecznik z budyniem
Budynie ugotować na mleku , dodać margarynę i zalać jabłka.
Jabłecznik z budyniem
Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.