Sposób przygotowania:
Jabłecznik z budyniem
Z zimnej margaryny i pozostałych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do lodówki, a drugą do zamrażarki. Można to zrobić dzień wcześniej. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier i cynamon. Wymieszać i odcisnąć sok.
Ciasto z lodówki wyłożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć odciśnięte jabłka. Z mleka i budyniu w proszku ugotować budyń i wyłożyć jeszcze ciepły na jabłka. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto z lodówki wyłożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć odciśnięte jabłka. Z mleka i budyniu w proszku ugotować budyń i wyłożyć jeszcze ciepły na jabłka. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.