Jabłecznik z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Składniki:

Jabłecznik z budyniem

 

  • 0,5 kg mąki krupczatki
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 jajka
  • półtora lyzeczki proszku do pieczenia
  • 3 budynie smietankowe(na 1 litr mleka)
  • 5 jablek
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z budyniem
Make,proszek i margaryne posiekac.Dodać jajka,cukier,sól i zagniesc ciasto.Połowę ciasta rozłożyc na blasze,poukładac obrane i pokrojone w kostke jablka,wylac na to ugotowane i lekko przestudzone w 1 litrze budynie.Przykryc druga polowa ciasta i ponakluwac widelcem.Piec w 180C ok 35 minut.