jabłecznik z budyniem Leili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłecznik fantastycznie smakuje do kawy;)

jabłecznik z budyniem Leili

Składniki:

jabłecznik z budyniem Leili

 

  • szkl cukru, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier wanilinowy, 1 kostka margaryny

 

  • 1 litr mleka, 2 budynie śmietankowe, 1 kg jabłek

Sposób przygotowania:

jabłecznik z budyniem Leili
Z mąki, cukru, jajek, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego i margaryny ugniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na 2 części. Gotujemy budyń i lekko go studzimy. Jabłka kroimy w kostkę. Na spód blachy wykładamy część ciasta, jabłka, budyń i 2 część ciasta. Ciasto "nakłuwamy" widelcem. Pieczemy ok 60 min w temp 160-180 stopni. Smacznego:)