Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kremem budyniowym
Miękkie masło należy zagnieść z pozostałymi składnikami.Takim ciastem wyłożyć blaszkę, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić. Gotujemy 3/4 litra mleka, w pozostałym mleku wymieszać budynie z cukrem i wanilią. Dodać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Takie jabłka układać na cieście, zalać je zimnym budyniem. Do rozpuszczonego masła dodać płatki migdałowe. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i żółtka, Dodać masło z migdałami. Taką masę wylać na budyń. Piec ok godziny w 180 stopniach. przepis z bloga: http://babeczka.zuzka.pl/2013/10/szarlotka-eweliny-z-budyniem/