Sposób przygotowania:
Jabłecznik z orzechami migdałową polewą
Z cytryny wycisnąć sok .Jabłka obrać i pokroić w plastry. Jajka ubić z cukrem pudrem. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami . Dodać powoli do ubitych jajek. Mieszając dodawać dalej sok z cytryny,olejek i cukier waniliowy.Masło stopić,ostudzić i wymieszać ze śmietaną.
Wlać do masy i całość dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do formy ułożyć na nie pokrojone w plasterki jabłka.Piec 40 minut w temp. 200 stopni.Miód rozgrzać z dwoma łyżkami cukru, smażyć i wlać rum.Posmarować tym upieczone ciasto i posypać cukrem pudrem
Wlać do masy i całość dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do formy ułożyć na nie pokrojone w plasterki jabłka.Piec 40 minut w temp. 200 stopni.Miód rozgrzać z dwoma łyżkami cukru, smażyć i wlać rum.Posmarować tym upieczone ciasto i posypać cukrem pudrem