Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Jabłka do szarlotki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przygotowuję kilka słoików takich jabłek na zimę. Używam ich do ciasta, ale czasami zajadam same :)

Jabłka do szarlotki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka do szarlotki

 

Sposób przygotowania:

Jabłka do szarlotki
Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.
Jabłka do szarlotki
Jabłka do szarlotki, jabłka na zimę,
Jabłka do szarlotki
Jabłka do szarlotki, jabłka na zimę,
Jabłka do szarlotki
Jabłka do szarlotki, jabłka na zimę,
Jabłka do szarlotki
Jabłka do szarlotki, jabłka na zimę,