Sposób przygotowania:
Jabłka do szarlotki
Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.
![Jabłka do szarlotki Jabłka do szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-do-szarlotki-52104.jpg)
![Jabłka do szarlotki Jabłka do szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-do-szarlotki-52105.jpg)
![Jabłka do szarlotki Jabłka do szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-do-szarlotki-52106.jpg)
![Jabłka do szarlotki Jabłka do szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-do-szarlotki-52107.jpg)