olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Jabłka flambirowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne jabłka ucieszą każdego, idealne na romantyczny wieczór, jeszcze dopiekane pod świecą w naczynku :)

Jabłka flambirowane

Składniki:

Jabłka flambirowane

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka flambirowane
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroićw niezbyt cienkie pierścienie. Obsmażyć z obydwu stron na maśle, dodać dżem. Jabłka posypac cukrem i chwilę podgrzewać. Wyłożyć gotowe do kompotierek, polać sosem wytworzonym podczas smażenia, posypać uprzednio obranymi i posiekanymi orzechami i zalać rumem. Ustawić na talerzykach i w momencie podawania zapalić.