Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jabłka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umyte jabłka osuszyć, ściąć część z szypułką, najpierw usunąć gniazdo

Jabłka nadziewane

Składniki:

Jabłka nadziewane

 

 

 

 

  • 5 dag rodzynków

 

 

  • majonez

 

Sposób przygotowania:

Jabłka nadziewane
Umyte jabłka osuszyć, ściąć część z szypułką, najpierw usunąć gniazdo nasienne, a potem wydrążyć miąższ, pozostawiając ściankę grubości pół centymetra. Pomidory, ogórki i wydrążony miąższ jabłek pokroić w kostkę, dodać wymoczone wcześniej rodzynki, odrobinę soli, majonez i wymieszać. Przygotowanym farszem na pełnić jabłka i przykryć je odciętymi kawałkami. Podawać na liściach sałaty jako przystawkę lub surówkę do mięsa. 100 g - 65 kcal