goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jabłka nadziewane selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawe połączenie smaków. Jabłka można nadziewać różnymi farszami. Polecam ten - z selerem naciowym, bardzo oryginalny i smaczny.

Jabłka nadziewane selerem naciowym

Składniki:

Jabłka nadziewane selerem naciowym

 

Sposób przygotowania:

Jabłka nadziewane selerem naciowym
Jabłkom odcinamy górną część, wydrążamy, usuwamy miąższ. Miąższ kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w małą kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Skrapiamy go sokiem z cytryny. Banany kroimy w plasterki i wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Śmietanę ubijamy i mieszamy ze składnikami farszu. Nadziewamy jabłka, przykrywamy ich górną częścią.