Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone na deser
Jabłka wybieramy piękne zdrowe, myjemy osuszamy. Wydrążamy środki tak aby nie przebić na drugą stronę. Orzechy włoskie kroimy na drobno i mieszamy z dżemem i cynamonem, rodzynkami. Wypełnić jabłka przygotowanym dżemem z orzechami i na wierzch można położyć większy kawałek orzecha.
Przełożyć jabłka wypełnione do naczynia żaroodpornego lub ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową. Włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach 10 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe.
Przełożyć jabłka wypełnione do naczynia żaroodpornego lub ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową. Włożyć do piekarnika i piec w 190 stopniach 10 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe.