Sposób przygotowania:
Jabłka pod pierzynką
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać z proszkiem i delikatnie dodać do białek. Ciasto wylać na wysmarowana tłuszczem blaszkę i piec ok. 25 min w temp. 170 stopni C.
MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać i pokroić w cząstki. Smażyć z cukrem pod przykryciem na małym ogniu. pod koniec dodać galaretkę. wystudzić.wyłożyć na biszkopt
MASA ŚMIETANKOWA: Schłodzoną śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietanę w proszku.masę wyłożyć na jabłka.udekorować starta czekoladą.
SMACZNEGO
MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać i pokroić w cząstki. Smażyć z cukrem pod przykryciem na małym ogniu. pod koniec dodać galaretkę. wystudzić.wyłożyć na biszkopt
MASA ŚMIETANKOWA: Schłodzoną śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i śmietanę w proszku.masę wyłożyć na jabłka.udekorować starta czekoladą.
SMACZNEGO