lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłka w cieście przygotowuje często w domu na podwieczorek zamiast klasycznych naleśników. Posypane cukrem pudrem są pyszne.

Jabłka w cieście

Składniki:

Jabłka w cieście

 

  • Ciasto :
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

 

  • 5 jabłek
  • Cukier puder do posypania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Jabłka obrać i wydrążyć z nich środki. Pokroić na grubsze plastry. Następnie przygotować ciasto.

Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na jednolita masę. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju.

Jabłka obtaczamy w cieście i smażymy na średnim ogniu.

Posypujemy cukrem pudrem i gotowe.