Sposób przygotowania:
Rolada bezowa z borówkami
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać ocet oraz stopniowo cukier połączony z mąka i dalej ubijać, aż piana stanie się gęsta i błyszcząca. Duża płaska blachę posmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Pianę rozsmarować na blaszce zostawiając mały odstęp od brzegu (beza nam trochę urośnie). Piekarnik nagrzać do 150 stopni i włożyć beze. Czas pieczenia to 25 minut.
W trakcie pieczenia nie wolno uchylać drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu beze od razu należy wyciągnąć z piekarnika. Po 10 minutach beze przekładamy na ściereczkę i odrywamy papier do pieczenia i czekamy aż całkiem wystygnie.
Śmietanę ubić na sztywno że śmietan fixem. Następnie połączyć z mascarpone.
Śmietanę wyłożyć na beze (1 łyżkę zostawić do dekoracji). Na to połączyć borówki amerykańskie.
Delikatnie zwinąć roladę. Wierzch smarujemy reszta kremu i dekorujemy borówkami.
W trakcie pieczenia nie wolno uchylać drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu beze od razu należy wyciągnąć z piekarnika. Po 10 minutach beze przekładamy na ściereczkę i odrywamy papier do pieczenia i czekamy aż całkiem wystygnie.
Śmietanę ubić na sztywno że śmietan fixem. Następnie połączyć z mascarpone.
Śmietanę wyłożyć na beze (1 łyżkę zostawić do dekoracji). Na to połączyć borówki amerykańskie.
Delikatnie zwinąć roladę. Wierzch smarujemy reszta kremu i dekorujemy borówkami.