Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście dyniowymETAP 1:
Dynię bez miąższu i pestek pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i gotować pod przykryciem do miękkości, zmiksować blenderem, ostudzić.
ETAP 2:
Całe jajka, cukier, olej i ziarenka z laski wanilii, cynamon dokładnie zmiksować
ETAP 3:
Następnie dodać puree z dyni, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować.
ETAP 4:
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w 1 cm krążki. Zanurzać w przygotowanym cieście.
ETAP 5:
Wkładać na patelnię z rozgrzanym olejem i rumienić z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.