jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jabłka w cieście biszkoptowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jabłka w cieści biszkoptowym do kawy i herbaty na podwieczorek

Jabłka w cieście biszkoptowym

Składniki:

Jabłka w cieście biszkoptowym

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście biszkoptowym
Jabłka obrać, wydrążyć, wsypać do środka cukier.

Ułożyć jabłka w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką.

Żółtka jajek utrzeć z cukrem i 1 łyżką wody, dodać mąkę, a na końcu wymieszać ciasto ze sztywną pianą z białek.

Ciastem oblać ułożone jabłka i wstawić do upieczenia w gorącym piekarniku. Jabłka najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu, powinny być zjedzone w dniu przygotowania.