Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście biszkoptowym
Jabłka obrać, wydrążyć, wsypać do środka cukier.
Ułożyć jabłka w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką.
Żółtka jajek utrzeć z cukrem i 1 łyżką wody, dodać mąkę, a na końcu wymieszać ciasto ze sztywną pianą z białek.
Ciastem oblać ułożone jabłka i wstawić do upieczenia w gorącym piekarniku. Jabłka najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu, powinny być zjedzone w dniu przygotowania.
Ułożyć jabłka w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką.
Żółtka jajek utrzeć z cukrem i 1 łyżką wody, dodać mąkę, a na końcu wymieszać ciasto ze sztywną pianą z białek.
Ciastem oblać ułożone jabłka i wstawić do upieczenia w gorącym piekarniku. Jabłka najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu, powinny być zjedzone w dniu przygotowania.