iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jabłka w cieście drożdżowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Danie które może być deserem, ale też tak jak u mnie ciepłą kolacją która idealnie wpasowała się w dzisiejszy zimny dzień.

Jabłka w cieście drożdżowym

Składniki:

Jabłka w cieście drożdżowym

ciasto:

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście drożdżowym

ETAP 1:

Jabłka w cieście drożdżowym
Jabłka pokroić w plastry i wykroić gniazda.

Jabłka obrać i pokroić w grube plastry z których wyciąć gniazda nasienne,

ETAP 2:

Jabłka w cieście drożdżowym
Plastry jabłek dokładnie obtoczyć w cieście.

Drożdże rozetrzeć z cukrem dolać do nich ciepłe mleko, wymieszać i odstawić na kilka minut.

Mąkę przesiać, dodać do niej sól i jajka, następnie wlać podrośnięte drożdże i dokładnie wymieszać. następnie przygotowane jabłka zanurzyć w cieście.

ETAP 3:

Jabłka w cieście drożdżowym
Jabłka smażyć na ładny złoty kolor i odsaczyć z tłuszczu.

Jabłka smażyć z dwóch stron na złoty kolor, podawać gorące posypane cukrem pudrem.


Tagi:

jabłka owoce