wio

wio

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Jablka w ciescie nalesnikowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kto sprobowal ten chwalil

Jablka w ciescie nalesnikowym

Składniki:

Jablka w ciescie nalesnikowym

 

  • 2 duze jablka,
  • ok.1.5 szklanki maki szklanki
  • 1szklanka mleka,
  • 0.5 szklanki wody mineralnej,gazowanej,
  • 1 jajko,
  • lyzeczka cukru waniliowego,
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Jablka w ciescie nalesnikowym
make,mleko,wode,jajko i cukier waniliowy zmiksowac ciasto musi byc dosyc geste.Jablka obrac,pokroic na plastry ok.2 mm(ja jem jablka cale zadnych ogryzkow?- nie wycinam pestki itd oczyszczaja organizm) maczac w ciescie smazyc po obu stronach na zloty kolor.jak ktos lubi slodkie to mozna posypac cukrem pudrem lub posmarowac dzemem