dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jabłka w cieście wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepsze na ciepło, na śniadanie.

Jabłka w cieście wg dayzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka w cieście wg dayzi

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście wg dayzi
Jajko dokładnie myjemy. Wbijamy do miski, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Do jajka dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę i cynamon. Dokładnie mieszamy na gładką masę. Jabłka myjemy obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wydrążamy środek. Owoce maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Jabłka w cieście wg dayzi
wszystkie składniki ciasta mieszamy na jednolitą masę.
Jabłka w cieście wg dayzi
Plasterki jabłka dokładnie maczamy w cieście.
Jabłka w cieście wg dayzi
Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.