Sposób przygotowania:
Jabłka w kokosie.
Jabłka umyć,obrać,przekroić,usunąć gniazda nasienne i ogonki.Po-
-kroić na grube plasterki.Do mąki dodać żółtka jajek,szczyptę soli,
cukier i tyle wody mineralnej,aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta,lekko wymieszać.Plasterki jabłek obtaczać najpierw w cukrze zmieszanym z cynamonem,potem w cieście,a na koniec posypać wiórkami kokosowymi.Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.Podawać na ciepło z dżemem,np.malinowym.
-kroić na grube plasterki.Do mąki dodać żółtka jajek,szczyptę soli,
cukier i tyle wody mineralnej,aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta,lekko wymieszać.Plasterki jabłek obtaczać najpierw w cukrze zmieszanym z cynamonem,potem w cieście,a na koniec posypać wiórkami kokosowymi.Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.Podawać na ciepło z dżemem,np.malinowym.
kwiatula