blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Jabłka z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Jabłka z bitą śmietaną

Składniki:

Jabłka z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z bitą śmietaną
Jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić. Dodać 2 łyżki cukru, sok jabłkowy i ostrożnie dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu, aż będą miękkie. Schłodzić. Zrumienić masło lub margarynę z migdałami, dodając pozostały cukier. Smażyć, aż cukier się skarmelizuje i wprost z patelni wyłożyć na talerz. Śmietanę ubić. Jabłka udekorować karmelem migdałowym, śmietaną i rodzynkami.