Sposób przygotowania:
Jabłka z nadzienem z kaszy gryczanej
Cebulę obrać i drobno posiekać.Boczek pokroić w kostke,następnie podsmażyć na suchej patelni,dodać do niego cebulę i obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.Kaszanke pokroić i dodac do boczku z cebulą.Doda ugotowaną kasze, przyprawy i smażyć razem ok 10 minut.Zagotowac litr wody,dodać sok z cytryny.Jabłka umyć i osuszyć.Odciąć wierzchy z jabłek i wydrążyć środki.Włożyc na ok 2 minuty do wrzątku.Następnie idcedzić.Piekarnik rozgrzać do ok 180 stopni , jabłka napełnić przygotowanym farszem.Żaroodporne naczynie nasmarować tłuszczem.Włozyc na formę nafaszerowane jabłka i przykryć folią.Zapiekac ok 20 minut ,5 minut przed wyjeciem zdjac folie i zapiekac bez przykrycia.Śwetna przekąska dla wielbicieli jabłek i boczku.