misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Jabłka zapiekane z twarozkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jabłuszka w nieco innym wydaniu.

Jabłka zapiekane z twarozkiem

Składniki:

Jabłka zapiekane z twarozkiem

 

  • 5 ładnych jabłek,
  • 1/2 opakowania serka homog.,
  • 1 jajko,,
  • 2 lyżki cukru
  • 1 łyżka dżemu owocowego
  • zapach waniliowy

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z twarozkiem
Umyte jabłka przekrajać w poprzek na połowę.Wydrążyć środki tak , aby nie przedziurawić skórkiMiąższ bez gniazd nasiennych zetrzeć na tarce lub drobno posiekać.Do twarożku dodać miąższ, cukier, żółtko i zapach.Z białek ubić pianę i lekko wmieszać w masę serową.Maśą tą napełniać jabłka ( z górką) i zapiekać w 180*C ok. 20 minut. Przed podaniem udekorować dzemem.