zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jabłkowe chipsy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

fajne i zdrowe chipsy jabłkowe dla dzieci ale nie tylko

Jabłkowe chipsy

Składniki:

Jabłkowe chipsy

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe chipsy
Jabłka dokładnie umyć i wytrzeć do sucha. Za pomocą specjalnego noża wyciąć gniazda nasienne. Jabłka obrać ze skórki, ale jak ktoś woli to może zostawić nieobrane. Każde jabłko pokroić na cienkie plasterki i tak pocięte układać na koszykach suszarki do warzyw i grzybów. Ułożone oprószyć cynamonem, jeśli lubimy cynamon możemy dać go więcej. Włączyć suszarkę i suszyć jabłka, co godzinę przekładając sitka z góry na dół. Chipsy suszyć do momentu aż będą suche i szeleszczące. Przełożyć je potem do słoika i szczelnie zakręcić zakrętkę.