Sposób przygotowania:
Jabłkowe ciasto bez jajek
Blaszkę o wymiarach ok. 20x23 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni z termo obiegiem. Do miseczki przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodałam cukier, zapach cytrynowy i mleko. Wymieszałam dobrze łyżką. Jabłko umyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w drobniutką kostkę, dość obficie polałam sokiem z cytryny. Dodałam do ciasta i wymieszałam. Masę wyłożyłam do blaszki, wyrównałam powierzchnię i posypałam kolorową posypką. Wstawiłam do piekarnika i piekłam 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwróciłam ciasto spodem do góry i zdjęłam papier, a następnie ponownie odwróciłam i wystudziłam na kratce kuchennej. Pokroiłam w prostokąty. Ciasteczka najlepiej smakują kiedy są świeże.