anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jabłkowo brzoskwiniowe koperty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo chrupiące koperty francuskie rozpływają się w ustach i są bardzo szybkie w przygotowaniu.

Jabłkowo brzoskwiniowe koperty

Składniki:

Jabłkowo brzoskwiniowe koperty

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowo brzoskwiniowe koperty
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty, jabłka i brzoskwinie obrać i usunąć pestki pokroić w drobną kostkę, masło rozgrzać na patelni i dodać owoce oraz cukier i cynamon smażyć na małym ogniu około 20 minut ciągle mieszając. Owoce wystudzić. Wyłożyć na kwadraty ciasta złożyć w koperty smakując brzegi ciasto roztrzepanym jajkiem. Dobrze docisnąć. Piec w temperaturze 220 stopni około 15 minut.