Sposób przygotowania:
Jabłkowo cynamonowe babeczki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Gdy są już wystarczająco ubite, wówczas dodajemy po jednym żółtku i nadal miksujemy. Do zmiksowanych jajek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy ciasto. Powoli dolewamy olej i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w malutkie plasterki. Dorzucamy je do ciasta i lekko mieszamy łyżką. Papilotki układamy na blaszce do pieczenia. Do każdej papilotki dajemy po 2 czubate łyżki ciasta. Blaszkę z babeczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. 25 minut. Przed podaniem dokładnie studzimy, gdyż jabłka w środku są gorące i łatwo można się poparzyć.