Sposób przygotowania:
Jabłkowo cytrynowe babeczki
W rondelku stopić margarynę i przestudzić. Cytrynę umyć, dociskając do blatu zrolować i wycisnąć z niej sok. Do jednej miski wsypać mąkę, oba cukry i proszek do pieczenia i wymieszać. Do drugiej wlać mleko, dodać białka ( użyłam rozmrożonych ), margarynę i sok i wymieszać. Teraz dodać jabłka prażone i znowu wymieszać a następnie wsypać suchą mieszankę i widelcem wymieszać masę. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami silikonowymi i napełnić je ciastem ( mi wyszło 18 porcji ). Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu babeczki wyjąć z foremek i po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
2milutka
zewa
i były smaczne :)
edytaha
Jak to "były"? To już dla mnie nie ma?
zewa
Tak Edytko, były. Takie babeczki znikają w oka mgnieniu :)
monikaT83
zewa
To ja się wpraszam na jedną :)
edytaha
No to ja tez chętnie skorzystam z zaproszenia :)
monikaT83
gusia1000