Sposób przygotowania:
Orzechowy przysmak
Orzechy włoskie obieramy ze skorupek.
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w garnku z niedużą ilością mleka.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Łyżką nabieramy porcję orzechów ,następnie rękoma formujemy tak aby się pozlepiały.
Gotowe układamy na papierze do pieczenia i odkładamy do wystudzenia.
Po wystudzeniu wkładamy na 2 -3 godziny do lodówki.
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w garnku z niedużą ilością mleka.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolady wkładamy obrane orzechy i dokładnie mieszamy, tak aby orzechy były oblepione czekoladą.
Łyżką nabieramy porcję orzechów ,następnie rękoma formujemy tak aby się pozlepiały.
Gotowe układamy na papierze do pieczenia i odkładamy do wystudzenia.
Po wystudzeniu wkładamy na 2 -3 godziny do lodówki.
cherry
BozenaMatuszczyk
Super cieszę się ,a z owocami też super sprawa fajny pomysł dzięki za podpowiedz.;)
gusia1000