Sposób przygotowania:
Jadło z hiszpańskim salami
Ziemniaki gotujemy .Odcedzamy,studzimy i kroimy w grube plastry .Ziemniaki doprawiamy pieprzem świeżo mielonym i grillujemy na patelni.Na tej samej patelni grillujemy obrany czosnek w całości .Cebulę obieramy kroimy w grube plastry solimy i grillujemy obok ziemniaków .Salami kroimy w plastry i także grillujemy . Podajemy pokropione oliwą z oliwek i doprawione pieprzem świeżo zmielonym kolorowym i dosalamy do smaku .
przejs
ciotka
Otoz uzycie przeze mnie chorizo jest sprawa koniecznosci: mieszkam w Wlk.Brytanii i gdy mam ochote na normalna kielbase, a nie mam czasu czy ochoty na podroz do polskiego sklepu, to u Azjaty na rogu kupuje chorizo (te jest w UK wszedzie), i przyrzadzam mniej wiecej tak jak w twoim przepisie, tyle, ze nie grilluje - wszystko po prostu podsmazane na patelni: ziemniaki w plasterkach + cebula + kielbasa. Mozna dodac takze papryke (ja ja wczesniej opiekam i obdzieram ze zweglonej skory) i dopiero gdy wszystko zrumienione, a chorizo paprykowa krew puszcza, zalewam to rozbeltanymi jajami i pod grilla, by sie jajka sciely. Mam takiego typowo brytyjskiego grilla nad kuchnia, ale mozna na tym wszystkim po prostu usmazyc zwykla, mieszana jajecznice.
Spod grilla wychodzi z tego dosc klasyczna hiszpanska paella, ale smakowo sie nie rozni od jajecznicy na tych wszelkich roznosciach.