Sposób przygotowania:
Jagielnik z owocamiETAP 1:
Tortownicę o średnicy ok 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (sam spód). Ciasta wsypujemy do rozdrabniacza lub blendera i miksujemy przez parę chwil. Do pokruszonych ciastek dodajemy wiórki i olej kokosowy i po wymieszaniu, powstałą masę wykładamy na spodzie tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
ETAP 2:
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, następnie, po ostudzeniu, dodajemy mleko kokosowe i obrane banany. Całość miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
ETAP 3:
Na schłodzonym spodzie układamy owoce (jeżeli używany owoców mrożonych, to nie rozmrażamy ich wcześniej)
ETAP 4:
Gotową masę z kaszy jaglanej przekładamy do tortownicy, staramy się równomiernie ją rozprowadzić.
ETAP 5:
Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez ok 60 minut.
Upieczone ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem (opcjonalnie).
Alex_M
Koper
Rzeczywiście, dzięki :-)
200g pełnoziarnistych ciastek/herbatników
Żeby ciasto było wegańskie, musimy... (dalej już jest w przepisie)