rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Sernik z kaszą manną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sernik z kaszą manną można podawać na zimno i na gorąco.

Sernik z kaszą manną

Składniki:

Sernik z kaszą manną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z kaszą manną
Kaszę zalać zimnym mlekiem i zostawić na kilka godzin, żeby napęczniała. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Ser zmielić i rozetrzeć na jednolitą masę z żółtkami, dodac cukier waniliowy. Drożdże rozkruszyć i wymieszać z odrobiną mleka i łyżką cukru, rozetrzeć i wymieszać z kaszą i odstawić, żeby wyrosło. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć kaszę, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika, lekko podpiec. Z białek ubić sztywną pianę, ostrożnie wymieszać z masą serową, posypując mąką ziemniaczaną. Masę rozłożyć na podpieczonym placku z kaszy, piec następnie około 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.