Sposób przygotowania:
Sernik z kaszą manną
Twaróg dwukrotnie zmielić. Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć. Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm). Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.
Alex_M
Beatris