sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Jaglana w włoską nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste, szybkie i pełnowartościowe danie. Warzywa z domieszką włoskiej przyprawy nadają wyrazistego smaku.

Jaglana w włoską nutą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jaglana w włoską nutą

 

  • 1 opakowanie warzyw na patelnie po włosku
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 2 parówki
  • natka pietruszki
  • odrobina oleju

Sposób przygotowania:

Jaglana w włoską nutą
Do przygotowania tej potrawy użyłam woka. Rozgrzewamy w nim odrobinę oleju. Wrzucamy mrożone warzywa doprawiając je załączonymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem. W tym czasie kaszę jaglaną prażymy na patelni do momentu uzyskania aromatycznego zapachu. Zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dodajemy pokrojone w plasterki parówki oraz kaszę. Całość delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze przez kilka minut.
Jaglana w włoską nutą
Warzywa dusimy, dodajemy ugotowaną kaszę oraz parówki w plasterkach.