WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Jaglane rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki w przygotowaniu, zdrowy i smaczny deser. Kuleczki z kaszy jaglanej obtoczone w wiórkach kokosowych.

Jaglane rafaello

Składniki:

Jaglane rafaello

 

Sposób przygotowania:

Jaglane rafaello

Kasza

Jaglane rafaello
Kaszę jaglaną gotujemy na miękko w mleku.

Kaszę jaglaną wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut, aż będzie ładnie pachniała. Przesypujemy do garnka i zalewamy mlekiem kokosowym. Zagotowujemy, dodajemy masło i gotujemy na wolnym ogniu, aż całkowicie wchłonie mleko.

Wiórki

Jaglane rafaello
Dodajemy miód i wiórki kokosowe do masy.

Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodajemy miód i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i mokrymi dłońmi formujemy małe kulki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Do środka możemy też włożyć migdały.