Sposób przygotowania:
Ryż po chłopsku z kiełbasą i pieczarkami
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kiełbasę i smażymy ją do zarumienienia.
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy i całość podsmażamy do zmięknięcia pieczarek. Do smażonej kiełbasy z pieczarkami dodajemy ryż, doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy 2 - 3 minuty. Ryż podajemy posypując obficie posiekanym koperkiem.
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy i całość podsmażamy do zmięknięcia pieczarek. Do smażonej kiełbasy z pieczarkami dodajemy ryż, doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy 2 - 3 minuty. Ryż podajemy posypując obficie posiekanym koperkiem.