Sposób przygotowania:
Jagnięcina z warzywami
Ziemniaki (w całości), marchewki (obrane), czosnek (w całości) położyć na okrągłej blasze, dodać dużą łyżkę gruboziarnistej soli morskiej i dwie łyżki tłuszczu z gęsi.
Całość włożyć do piekarnika na ok. 40 minut w 180*C - aż będą miękkie (jeżeli używamy piekarnika solarnego LG wybrać opcję “baked potatoes”, waga (ok. 500g) i wcisnąć start). Po czasie, wyjąć blachę, odstawić na bok, dodać gałązki rozmarynu i przykryć folią aluminiową.
Kotleciki jagnięce podsmażyć na patelni przez minutę (z obu stron). Zdjąć z patelni i włożyć do piekarnika na górną blachę, 180*C, 5 minut (dla piekarnika solarnego LG - wybrać opcję grill combi, ustawić moc 360 W i czas 5-7 min). W trakcie grillowania należy sprawdzić czy jagnięcina jest dobrze upieczona i w razie potrzeby przedłużyć grillowanie. Następnie przykryć kotleciki folią aluminiową i odstawić na kilka minut.
Na koniec, pieczone ziemniaki i marchewki ułożyć na talerzu wraz kotlecikami jagnięcymi. Idealny do tego zestawu jest szybki sos jogurtowo-śmietanowy, doprawiony solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Przepis autorstwa Davida Gaboriaud.
Źródło: materiały prasowe
Całość włożyć do piekarnika na ok. 40 minut w 180*C - aż będą miękkie (jeżeli używamy piekarnika solarnego LG wybrać opcję “baked potatoes”, waga (ok. 500g) i wcisnąć start). Po czasie, wyjąć blachę, odstawić na bok, dodać gałązki rozmarynu i przykryć folią aluminiową.
Kotleciki jagnięce podsmażyć na patelni przez minutę (z obu stron). Zdjąć z patelni i włożyć do piekarnika na górną blachę, 180*C, 5 minut (dla piekarnika solarnego LG - wybrać opcję grill combi, ustawić moc 360 W i czas 5-7 min). W trakcie grillowania należy sprawdzić czy jagnięcina jest dobrze upieczona i w razie potrzeby przedłużyć grillowanie. Następnie przykryć kotleciki folią aluminiową i odstawić na kilka minut.
Na koniec, pieczone ziemniaki i marchewki ułożyć na talerzu wraz kotlecikami jagnięcymi. Idealny do tego zestawu jest szybki sos jogurtowo-śmietanowy, doprawiony solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Przepis autorstwa Davida Gaboriaud.
Źródło: materiały prasowe