Sposób przygotowania:
Jagnięcina z zapiekanymi warzywami
Comber jagnięcy oczyszczamy.
Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w słupki, podsmażamy na oliwie, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dokładamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Warzywa polewamy oliwą ze smażenia, posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy 15 min. w 180 st. C.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy comber po 3 minuty z każdej strony, po usmażeniu przyprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz wykładamy warzywa, na warzywach układamy comber. Polewamy go sosem z zapiekanych warzyw.
Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w słupki, podsmażamy na oliwie, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dokładamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Warzywa polewamy oliwą ze smażenia, posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy 15 min. w 180 st. C.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy comber po 3 minuty z każdej strony, po usmażeniu przyprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz wykładamy warzywa, na warzywach układamy comber. Polewamy go sosem z zapiekanych warzyw.