Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Jagnięcina z zapiekanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Comber jagnięcy to mięso smaczne i szybkie do przyrządzenia. Ja połączyłam go z warzywami w stylu śródziemnomorskim.

Jagnięcina z zapiekanymi warzywami

Składniki:

Jagnięcina z zapiekanymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina z zapiekanymi warzywami
Comber jagnięcy oczyszczamy.

Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w słupki, podsmażamy na oliwie, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dokładamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Warzywa polewamy oliwą ze smażenia, posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy 15 min. w 180 st. C.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy comber po 3 minuty z każdej strony, po usmażeniu przyprawiamy solą i pieprzem.

Na talerz wykładamy warzywa, na warzywach układamy comber. Polewamy go sosem z zapiekanych warzyw.