Sposób przygotowania:
Ragout-gulasz kuchni francuskiej
Mięso dokładnie umyć, pokroić na grube kawałki. Marchew wyszorować, obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek drobno posiekać.
Do miski włożyć mięso, warzywa, zioła i przyprawy (bez soli). Składniki zalać winem, przykryć i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Do rondla wlać oliwę, podsmażyć na niej mięso, dodać cebulę i przesmażyć razem chwilę.
Zalewę, w której marynowało się mięso wlać do mięsa i dusić, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać natką pietruszki.
Do miski włożyć mięso, warzywa, zioła i przyprawy (bez soli). Składniki zalać winem, przykryć i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Do rondla wlać oliwę, podsmażyć na niej mięso, dodać cebulę i przesmażyć razem chwilę.
Zalewę, w której marynowało się mięso wlać do mięsa i dusić, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać natką pietruszki.