SUPERPRZEPIS

Jagodowiec

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Jagodowiec Więcej zdjęć (5)

Sezon jagodowy w pełni, polecam jagodowca

Składniki:

Jagodowiec

 

Sposób przygotowania:

Jagodowiec
Masło rozetrzeć z cukrem waniliowym.
Żółtka oddzielić od białek, dodawać stopniowo do masła, ucierając.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać,aż cukier się rozpuści.
Do piany łyżką dodawać masę żółtkową, wymieszać.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, wymieszać.
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Jagody umyć, osączyć, oprószyć mąką.
Na całe ciasto posypać jagodami.
Piec w 170 stop.przez 35 minut.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Jagodowiec
Z przygotowanych składników,zostało przygotowane ciasto
Jagodowiec
Ciasto wyłożone na blachę,obsypane zostało jagodami
Jagodowiec
Upieczony jagodowiec, ostudzony i posypany cukrem pudrem
Jagodowiec
Ciasto gotowe do spożycia, zostało pokrojone

Tagi:

jajko jajka