Sposób przygotowania:
Babka mleczna z kokosem
Masło miksować aż stanie się puszyste , dodać oba mleka.
Białka z solą ubić.
Do masła dołożyć białka.
Wsypać wiórki kokosowe , mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto wymieszać delikatnie łyżą.
Blaszkę na babkę wysmarować masłem i posypać bułą tartą , wlać ciasto.
Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.
Białka z solą ubić.
Do masła dołożyć białka.
Wsypać wiórki kokosowe , mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto wymieszać delikatnie łyżą.
Blaszkę na babkę wysmarować masłem i posypać bułą tartą , wlać ciasto.
Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.