Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 189]

Babka mleczna z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babka Wielkanocna na białkach o mlecznym smaku z wiórkami kokosowymi. Puszysta i bardzo prosta w przygotowaniu.

Babka mleczna z kokosem

Składniki:

Babka mleczna z kokosem

 

  • 100g masła 82%
  • 150g cukru
  • 200g.mleka w proszku
  • 100g wiórek kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200ml mleka
  • 200g mąki pszennej
  • 6 białek
  • 1 szczypta soli
  • masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki
  • cukier puder do oprószenia babki

Sposób przygotowania:

Babka mleczna z kokosem
Masło miksować aż stanie się puszyste , dodać oba mleka.

Białka z solą ubić.

Do masła dołożyć białka.

Wsypać wiórki kokosowe , mąkę i proszek do pieczenia.

Ciasto wymieszać delikatnie łyżą.

Blaszkę na babkę wysmarować masłem i posypać bułą tartą , wlać ciasto.

Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Wystudzoną posypać cukrem pudrem.