Sposób przygotowania:
Murzynek na bąbelkach
Żółtka utrzeć z cukrem mikserem aż zjaśnieją. Dodawać do nich porcjami wodę mineralną gazowaną, nie przerywając miksowania.
Zmieszać ze sobą składniki suche: przesianą przez sitko mąkę, zmielone migdały, kakao, kawę rozpuszczalną, proszek do pieczenia i sól. Składniki suche dodawać porcjami do składników mokrych, cały czas miksując.
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30-35 min. Wystudzić. Czekoladę gorzką stopić z masłem w kąpieli wodnej.
Czekoladą polać ostudzone ciasto i posypać dropsami czekoladowymi.
Zmieszać ze sobą składniki suche: przesianą przez sitko mąkę, zmielone migdały, kakao, kawę rozpuszczalną, proszek do pieczenia i sól. Składniki suche dodawać porcjami do składników mokrych, cały czas miksując.
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30-35 min. Wystudzić. Czekoladę gorzką stopić z masłem w kąpieli wodnej.
Czekoladą polać ostudzone ciasto i posypać dropsami czekoladowymi.
basiamig