Sposób przygotowania:
Jagodowy Tiramisu
Białka oddzielić od żółtek.2 Żółtka utrzeć z 4 łyżkami wody na gęstą pieniącą się masę i stopniowo dodawać cukier, ubijać, aż utworzy się gęsta, kremowa masa. Wszystkie białka ubić na sztywną pianę, połowę piany wyłożyć na masę z żółtek, resztę odstawić do schłodzenia. Do masy z żółtek i białek dodać mąkę z solą i ostrożnie wymieszać. Włożyć ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w tem 170oC przez ok 25 min. Po upieczeniu i ostudzeniu biszkopt nasączyć Espresso. Pozostałe żółtka ubić z likierem migdałowym, następnie dodać ser homogenizowany i rozmieszać. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i dodać do masy serowej. Schłodzone wcześniej białka ponownie ubić z cukrem, dodać do masy i wszystko ostrożnie ubić trzepaczką. Rozłożyć równomiernie krem na biszkopcie i wstawić na ok 3 godziny do lodówki, gdy krem będzie już lekko stężały ułożyć na torciku jagody i posypać kakaem.