Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Jagodzianki wg Madija

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna drożdżówki z jagodami

Jagodzianki wg Madija Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jagodzianki wg Madija

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodzianki wg Madija
Drożdże zasypać łyżką cukru i solą oraz 2 łyzkami ciepłego mleka podgrzanego z margaryną. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie dodać resztę składników i wymieszać. Odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce. Nabierać po trochę ciasta i do środka wkładać jagody, posypac je lekko cukrem. Uformowac kulki i lekko je spłaszczyć. Ułożyc na brytfance. Piec w 180 stopniach przez około 40 minut. Białko rozrobic z cukrem pudrem na lukier. Polac nim upieczone jagodzianki.
Jagodzianki wg Madija
jagody posypujemy cukrem, aby puścily sok