eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jaja bawole Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszna przekąska z grilla.

Jaja bawole Eli

Składniki:

Jaja bawole Eli

 

Sposób przygotowania:

Jaja bawole Eli
Szpinak odmrozić,odparować,dodać roztrzepane 1 jajko,przyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,gałkę muszkatołową) do smaku i ostudzić.Pomidory zciąć od strony ogonka,wydrążyć,oprószyć solą i pieprzem.Do pomidorów rozłożyć szpinak.Owinąć folią aluminiową do wysokości pomidorów,położyć na tacce grillowej i wbić do każdego pomidora po jajku.Tackę położyć na grillu,jajka oprószyć solą i piec na grillu aż białka się lekko zetną.Posypać jajka serem i jeszcze piec,aż białka będą całkiem zcięte.Smacznego!