Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Jaja faszerowane mięsem z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

jest to porcja na 6 osób ja robię jak mi zostanie mięsko z kurczaka

Jaja faszerowane mięsem z kurczaka

Składniki:

Jaja faszerowane mięsem z kurczaka

 

  • 25 dag mięsa duszonego lub gotowanego z piersi kurczaka
  • 12 jaj
  • 5 dag masła
  • pęczek natki pietruszki
  • 0,5 szklanki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane mięsem z kurczaka
ugotowane na twardo i obrane jaja przeciąć w poprzek na pół końce ściąć żółtka rozetrzeć i utrzeć z masłem dodać przepuszczone przez maszynkę mięso i trochę majonezu sól i pieprz dokładnie wymieszać masą napełnić białka jaj polać pozostałym majonezem udekorować drobno posiekaną natką pietruszki(ja czasem dekoruję całymi listkami świeżej bazylii) podawać na zimno