kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Jaja faszerowane pastą serową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pomysł na jajeczną przekąskę

Jaja faszerowane pastą serową

Składniki:

Jaja faszerowane pastą serową

 

  • 6 jaj
  • 20 dag żółtego sera Gouda
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • pieprz czarny
  • ogórek zielony
  • rzeżucha lub pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pastą serową
Ugotowane na twardo jaja obieramy i kroimy wzdłuż na połowę, po czym wyjmujemy z nich żółtka. Ser ścieramy na tarce na drobnym oczku, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, oraz wycięte wcześniej żółtka i doprawiamy pieprzem. Powstałą w ten sposób pastą faszerujemy wydrążone jaja. Całość posypujemy pokrojoną pietruszką lub rzeżuchą. Do dekoracji użyć możemy również zielonego ogórka.