Jaja faszerowane śledziami II

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety śledziowe wymoczyć, ogórki pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo...

Jaja faszerowane śledziami II

Składniki:

Jaja faszerowane śledziami II

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane śledziami II
Filety śledziowe wymoczyć, ogórki pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo, wy­studzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka.  Śmietanę wymieszać z majonezem i przyprawami. Filety zemleć razem z żółtkami, wymieszać z dwoma łyżkami sosu majonezowego i utrzeć na puszystą masę. Nałożyć farsz do białek. Ułożyć na półmisku, oblać pozostałym sosem i posypać pokrojonymi ogórkami.